VOC Capital Partners investeert kwart miljoen in MINIBREW
Investeerders Han de Groot en Pieter Schoen zien kansen in thuisbrouwen.

Amsterdam, 3 November 2015. VOC Capital Partners investeert €250.000 in startup MINIBREW van Olivier van Oord en Bart van de Kooij, dat een alles-in-één brouwapparaat heeft ontwikkeld voor thuisgebruik.

Han de Groot: “We zetten de beste koffie thuis; met MINIBREW brouwen we binnenkort het lekkerste biertje thuis. Ik vind dat MINIBREW voldoet aan de 3 G’s van productsucces: gemak, genot en gewin.”

“MINIBREW maakt de kunst van ambachtelijk bierbrouwen beschikbaar voor de massa; en massa is kassa”, zegt Pieter Schoen.

Mede-oprichter Olivier van Oord van MINIBREW: “We zijn erg content met de investering van VOC Capital Partners; we hadden niet meer dan 60 minuten nodig om een kwart miljoen op te halen, inclusief getekende terms sheet. Het is prettig om met mede-ondernemers zaken te doen die met passie investeren en snel kunnen beslissen.”

Mede-oprichter Bart van de Kooij legt het haarfijn uit. “Met het MINIBREW thuisbrouwapparaat brouw je in 3.5 uur, plus een weekje gisting, 5 liter pils, stout, blond, ipa of een ander soort bier. Via een app bepaal je o.a. smaak en alcoholpercentage. De MINIBREW combineert als eerste brouwen, afkoelen en gisten in één apparaat. En via de MINIBREW app vind je recepturen van andere hobbybrouwers maar ook van professionele meesterbrouwers. Wat prijs beftreft blijven we ver onder de literprijs van speciaalbier uit de supermarkt, ” aldus Bart.

Over MINIBREW
MINIBREW, het Nederlandse alles-in-één bierbrouwsysteem maakt het bierliefhebbers mogelijk om industriestandaard bier te brouwen.Voor het eerst zijn de processen van het brouwen, afkoelen en gisten gecombineerd in één simpel apparaat. De via een app-bestuurde machine maakt precisie-brouwen mogelijk in 3,5 uur. Na een week semi-automatische gisting heb je 5 liter van je eigen pils, stout, blond, IPA of ander soort bier geproduceerd.

Over VOC Capital Partners
VOC Capital Partners investeert in jonge, snelgroeiende technologiebedrijven van Nederlandse bodem. Het fonds wordt geleid door ondernemers die als snelle groeier hun sporen hebben verdiend, o.a. Han de Groot, oprichter van METRIXLAB en voormalig CEO van MACROMILL, die in 15 jaar tijd het grootste online marktonderzoekbureau ter wereld bouwde met 1500 medewerkers en meer dan 250 miljoen omzet en Pieter Schoen, oprichter van De Nederlandse Energiemaatschappij, nummer 4 van de Nederlandse energiemarkt, met 330 medewerkers en een jaaromzet van 400 miljoen.